Direktlänk till inlägg 29 augusti 2015

Mitt hjärta brinner för Er <3

Av Carina - 29 augusti 2015 11:32

Jag måste bara skriva av mig....


Är så införbannat trött på folk som inte har varken hjärta eller hjärna.

Thello är världens vackraste lilla Bichon som köptes av sin husse när han var 8 veckor gammal.

Varför köpte han honom kan man fråga sig?!?

När min dotter träffade Thellos husse så var Thello en väldigt stressad hund, men inte konstigt med allt han var med om.

Fick vara med på fester till höger o vänster och saker jag inte ens vill skriva om här men sånt ni närmaste ändå vet om redan.

Det var tur i oturen att Sandra blev en del av Thellos liv, annars hade han nog inte levt idag.

Det säger jag nu för det var hon som märkte att Thello inte mådde bra och propsade på att gå till veterinären med honom då han var runt 1,5 år (om jag minns tiden korrekt).

Det vart operationer och inläggning på vet.huset av och till.

Efter många om och men kom dom fram till att Thello hade fel på sin bukspottkörtel, en kronisk inflammation som gjorde att han fick kraftiga skov och var emellanåt väldigt dålig.

Samt att han fick kvalsterallergi och jobbigt med klåda.


För att hans bukspottkörtel skulle slippa arbeta så mycket så vart det strikta order om hans mat. Veterinärfoder som skulle blötläggas och ges i mindre portioner och oftare istället för normalt 2ggr/dag, och absolut inget annat fick han äta.

Dom sa även att hans bukspottkörtel var till hälften totalt förstörd och skulle aldrig gå till sig igen.


Efter ett par år gjordes nytt ultraljud på denna och av ett rent under hade den blivit helt normal igen, veterinärerna kliade sig i huvudet och förstår inte hur det kunnat bli så.

Glädjen var enorm av detta besked <3

Han äter kortison dagligen och har gjort i flera år men en väldigt låg dos och det har fungerat bra.


I år vart det annat som lill hjärtat fick istället, en hemsk värk i ryggen och ryggslutet. Först trodde dom det var ett diskbråck han hade fått så det vart flera  besök hos sjukgymnast uppe på vet.huset och vi fick även lära oss hur vi skulle massera honom hemma varje dag, och fick schema på promenader mm.

Han får inte gå i trappor, hoppa upp i soffor osv, utan han skall bäras upp o ner varje gång vi går ut med honom.

Väldigt mycket jobb för både mig och Sandra (husse har ingen inblandning i det överhuvudtaget, då han inte klarar av sin egen hund och vill nog inte heller riktigt fatta hur noga det är).


Men vårat enorma jobb lönade sig och ryggen är nu mycket bättre och det har varit en specialist på besök på vet.huset som röntgat och kollat upp Thello och något diskbråck var det inte som tur var :).

Men han hittade däremot på röntgen något i vänster bog och där Thello ömmar riktigt rejält. 

Vet inte riktigt "vad" det är men nu väntar vi in den 19/9 då han ska få bedöming hos sjukgymnasten OM hon kan göra något åt det, annars blir det laparoskopi för honom.


Thello står mig och Sandra enormt om hjärtat och vi gör allt för att han ska må bra. 

Mellan Sandra och Thello finns ett band som inte går att beskriva med ord, dom är själsfränder helt enkelt och helar varandra på många sätt.

Hans husse har inte haft honom på flera flera månader men skulle ha honom lör-sön denna helg.

Är man minsta normal då så tar man vara på den tiden och är hemma med Thello så han får det lugn och den trygghet han både ska ha och behöver.

Men så skulle det inte blivit, han skulle ta med hundarna och dra iväg så jag valde att ställa in mitt denna helg och ha kvar honom hemma istället.

Hans mående går före allt för mig som egentligen bara är extra matte, men inte för hans egen husse och det tycker jag är förjävligt rent ut sagt.


Jag tycker att det finns inte tillräckligt med tid för honom att överhuvutaget ha hundar, han arbetar hela dagar då hundarna är hos annan person, sen tränar flera ggr/vecka på kvällarna och på helgerna är det bara fest och då är dom för det mesta även bortlämnad då också.

Visst ska man kunna ha hundar även om man arbetar, men då ska man lägga ner ledig tid med sina djur istället, men det går till annat tyvärr.


Jag är nog den som är mest orolig för alla hundarna. men då är det jag som varit med dom i alla år varje dag också.

Det tär något enormt på mig, och jag mår verkligen skitdåligt över det hela tiden.

Nu vill jag bara att allting som är på gång ska bli klart så vi får reda upp allt och bara tänka på det som är bäst för djuren och inte oss själva.

Deras bästa går före alla inre känslor i världen.


Älskar Er alla <3









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 juli 2015 11:55

Ja, jag har haft rätt hela tiden. Varför ens tro minsta atom liknande gott om en person som inte är det?! Jag har hållt god min en lång tid för sakens skull men nu behöver jag inte längre göra det   . Slutet gott, allting gott, nja inte för all...

Av Carina - 16 mars 2015 08:08

Det var länge sedan jag var här nu och mycket har hänt sedan dess. Har lärt mig att ärlighet varar absolut inte längst i vissa fall. Att vara hjälpsam och lägga ner hela sin själ i saker för att man är omtänksam och godhjärtad är heller inget som l...

Av Carina - 25 september 2012 08:58

Just nu skulle jag vilja skriva så mycket, men allt bara klumpar ihop sig i huvudet... Önskar att allt kunde vara annorlunda, alla var glada, goa med varann och tänka på det positiva som finns omkring oss, alla nära o kära, vänner och allt som gör ...

Av Carina - 30 maj 2012 06:49


  Lääänge sen jag var inne här, glömmer liksom bort det bara, men skulle behöva skriva av mig varje dag egentligen. Ja det har hänt mycket sedan sist... Sandra o Jocke har köpt ett jättefint hus med drömläge på Ankarsvik, så vackert där. ...

Av Carina - 30 maj 2012 06:49


  Lääänge sen jag var inne här, glömmer liksom bort det bara, men skulle behöva skriva av mig varje dag egentligen. Ja det har hänt mycket sedan sist... Sandra o Jocke har köpt ett jättefint hus med drömläge på Ankarsvik, så vackert där. ...

Ovido - Quiz & Flashcards